Esittely

20160417_145113

Händel-kuoro perustettiin vuonna 1969 Tampereen ensimmäiseksi oratoriokuoroksi.  Kuoro on esittänyt yli 50-vuotisen toimintansa aikana lukuisia suurimuotoisia, kuorolle, orkesterille ja solisteille sävellettyjä sekakuoroteoksia, mutta myös pienempimuotoisia teoksia eri aikakausilta.  

Kuoro on ohjelmistossaan liikkunut joustavasti eri aikakausien ja tyylien musiikissa, siirtynyt sujuvasti renessanssista nykymusiikkiin, klassisista requiemeista jazz-requiemiin. Erityisen paljon kuoro on viimeisen 15 vuoden aikana esittänyt vanhaa musiikkia, joka on kuoron taiteellisen johtajan erityisosaamisalaa.  

Viimeisin suuri ja ikimuistoinen konserttituotanto oli vuoden 2019 50-vuotisjuhlakonsertti, jossa kuoro esitti nimikkosäveltäjänsä G.F. Händelin Messias-oratorion Helsingin Barokkiorkesterin kanssa. Tuohon konserttiin saimme kunnian tuoda kaksi huikeaa maailmanluokan solistia, englantilaisen vanhan musiikin legendan Dame Emma Kirkbyn sekä italialaisen kontra-alttotähden Sonia Prinan 

Näin komeasti kajahti Halleluja-kuoro juhlakonsertissa (julkaistu solistien ja orkesterin luvalla):

Handel Choir, Handel’s Messiah

Covid-pandemia tietenkin jäädytti hetkeksi myös Händel-kuoron toiminnan 2020 keväällä ja toiminta pääsi alkamaan uudelleen vasta vuoden 2021 elokuussa. Sitä suuremmalla ilolla kuoro toivottaa kuulijat tervetulleeksi jälleen elävän musiikin pariin.  

 

 

Save

Save

Save

Save

Save